maxresdefault.jpg_1467796267.jpg

Խորհուրդ սկսնակ ճագարապահներին

  Ճագարաբուծությունը ժամանակակից մեթոդներով վարելու համար սկսնակ ճագարապահներին անհրաժեշտ  են գիտելիքներ` այդ կենդանիների կենսաբանական առանձնահատկությունների` կերակրման, խնամքի,

ըըըըը.jpg_1475060268.jpg

Ճագարների կենսաբանական առանձնահատկությունները

Ընտանի ճագարները պահպանել են վայրի ճագարների շատ հատկանիշներ: Նրանց անազատության մեջ պահելը խորը հետք է թողել նրանց  օրգանիզմի կառուցվածքում` էականորեն փոխել է նրանց ձևաբանական և

ovoshi-i-zelen.jpg_1468835610.jpg

Ճագարների կերակրելու պրոցեսը

  Ճագարների կերակրելու պրոցեսը պետք է տեղի ունենա օրեկան 2-3անգամ: ճագարներին պետք է կերակրել բանջարեղենով, խորհուրդ է տրվում լվացված վիճակում: Կարտոֆիլի դեպքում պետք է ազատվել կեղևից,

getty-453723857-rabbit-meat-cynoclub-main.jpg_1467793506.jpg

Ճագարի մսի օգտակարության մասին

  Ճագարի միսը դիետիկ է ի տարբերություն այլ մսամթերքների: Այն պարունակում է շատ սպիտակուցներ և չնչին քանակությամբ ճարպ: Այդ իսկ առումով ճագարի միսը  նախատեսված է տարբեր

images (2).jpg_1467801131.jpg

Ճագարի մսի պատրաստման հատկությունները.

  Փափկության և գերազանց համի համար կրկնակի մարինացրեք ճագարի միսը 2-3 ժամվա ընթացքում կիտրոնի հյութով, կարմիր և սպիտակ գինով, ինչպես նաև ձիթապտղի յուղի մեջ ճզմած սխտորով պատրաստված

դսդսֆ.jpg_1467795461.jpg

Շաքարով կամ օսլայով հարուստ կերերով կերակրում

  ճագարների պահանջը հեշտամարս ածխաջրատների նկատմամբ նվազագույնն է, համեմատած այլ կենդանատեսակների հետ: Հաշվի չառնելով այս հանգամանքը և ճագարներին կերակրելով օսլայով կամ շաքարներով

կկկկ.jpg_1467802120.jpg

Ինչպե՞ս ճիշտ հանել մորթին

  Սպանդի և առաջնային մշակման միջև ընկած ժամանակահատվածը պետք է լինի նվազագույնս կարճ, որովհետև դա զգալիորեն ազդում է մորթիների պահպանման ժամկետի և մսի որակի վրա: Առատ արյունահոսությունից

13466083_467472566780171_19920884055149496_n.jpg_1467804451.jpg

Ի՞նչպես ներկել բնական մորթին տնային պայմաններում

  Բնական մորթուց իրերը-դրանք թանկարժեք իրեր են, որոնք մենք կրում ենք երկար տարիներ: Սակայն ժամանակի ընթացքում մորթուց իրերը կորցնում են իրենց սկզբնական տեսքը, խամրում է գույնը: Այդ ժամանակ

ՖՖՖՖ.jpg_1474974519.jpg

Հետազոտման նպատակը, խնդիրները և մեթոդները

Ճագարաբուծությունն անասնաբուծության հնագույն ճյուղերից է: Հայտնի է, որ 200տարի առաջ Հին Հռմում լայնորեն զբաղվում էին ճագարաբուծությամբ` կիսազատ պահվածքով: Հետագայում ճագարաբուծությունը

ոառոեռոեռոդսետետ.jpg_1469705483.jpg

Ճագարների մարսողական համակարգի հիվանդությունների առաջացման պատճառները

  Ճագարների մարսողական համակարգի  հիվանդությունների առաջացման պատճառ  է հանդիսանում թաղանթանյութի ցածր քանակությունը կերաբաժանում: Ճագարների կերաբաժնում թաղանթանյութի 

images.jpg_1467796025.jpg

Ճագարների վիրուսային արյունահոսային վարակ

  Սուր ընթացող կայծակնային և բացառիկ արագությամբ տարածվող վարակիչ հիվանդություն է: Հարուցիչի նկատմամբ զգայունակ են միայն ճագարները: Առավել զգայուն են հասակավոր, 3,0-3,5կգ կենդանի զանգված